Oulun Energian asiakkaat hieraisivat silmiään – sopimus päättyy vuonna 4000?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oulun Energia Sähköverkko Oy:n asiakkaat saivat taannoin erikoisen sähköpostiviestin. Sähköyhtiö vaikutti olevan asiakasviestinnässään liikkeellä hyvissä ajoin, sillä vastaanottajan sähkösopimuksen kerrottiin päättyvän noin 2 000 vuoden päästä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

– Sähkösopimuksesi osoitteessa on päättymässä 31.12.4000, sosiaalisessa mediassakin huomiota herättäneissä viesteissä luki.

Viesteissä asiakkaita pyydettiin ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, mikäli sopimuksen ei ole tarkoitus päättyä. Hämmentyneet asiakkaat tekivät juurikin näin. Kalevan mukaan tämä johti palvelun ruuhkautumiseen.

Oulun Energiasta kerrottiin, että erikoisen sähköpostin taustalla oli järjestelmävirhe. Asiakkaiden sähkösopimus ei siis ole päättymässä ainakaan sillä tavalla, kuin viestissä ilmoitettiin. Viestin voi yhtiön mukaan jättää huomioimatta.