Nyt se on varmaa: Dyyni 3 -elokuva on työn alla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dyyni: Osa kaksi on vuoden 2024 eniten tähän rahaa tuottanut elokuva. Elokuvasarjan kolmannesta osasta huhuttiin jo ennen toisen osan ilmestymistä, ja nyt se on saanut vahvistuksen Legendary-tuotantoyhtiöltä.

Entertainment Tonight -lehden mukaan Legendary on ilmoittanut kolmannen Dyynin olevan jo suunnitteluvaiheessa. Myös kolmannen osan on määrä ohjata Denis Villeneuve. Hän on aikaisemmin kertonut, että ideana on aina ollut tehdä kolme Dyyni-elokuvaa.

Dyyni ja Dyyni: Osa kaksi perustuivat Frank Herbertin ensimmäiseen Dyyni-romaaniin. Kolmannen osan perustana toimii kirjasarjan toinen osa, Dyynin Messias. Dyynin maailmaan sijoittuvia kirjoja on senkin jälkeen ilmestynyt vielä yli 20 kappaletta.

Villeneuven kerrotaan käyvän jo neuvotteluja myös seuraavan Dyyni-elokuvan jälkeisestä projektista. Hänen on tarkoitus tehdä elokuvasovitus ydinsota-teemaisesta tietokirjasta Nuclear War: A Scenario.