Los Angelesin kaupungin rahavarastosta katosi 30 miljoonaa dollaria

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viranomaiset tutkivat Los Angelesissa pääsiäisenä tapahtunutta käteisvarkautta, jonka uskotaan olevan kaupungin historian mittavin. San Fernandon laaksossa sijaitsevasta rahavarastosta katosi käteistä rahaa jopa 30 miljoonan dollarin, eli hieman alle 28 miljoonan euron edestä.

Tarkkaan suunnitelluksi kuvailtu rikos tapahtui GardaWorldissa pääsiäissunnuntaina. CBS-uutissivuston mukaan varkaat murtautuivat rakennukseen katon kautta. He onnistuivat pääsemään rahaholviin laukaisematta rakennuksen hälytyslaitteita.

Varkaus huomattiin vasta seuraavana päivänä paikalle saapuneiden työntekijöiden avattua holvin oven. Rakennuksessa säilötään lukuisten yritysten käteisvaroja. Tapausta tutkivat Los Angelesin poliisilaitos ja liittovaltion poliisi FBI.

Tapaukseen liittyen ei ole toistaiseksi tehty pidätyksiä. Los Angelesin edellinen suurin käteisvarkaus tapahtui vuonna 1997. Tuolloin kuusi miestä varasti Dunbar Armoder Company -käteisvarastosta yhteensä 18,9 miljoonaa dollaria.