Lämpöaalto helli Suomea pääsiäisenä – lämpötila nousi jopa yli 17 asteeseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa päästiin nauttimaan pääsiäisenä keväisistä säistä. Lämpöaalto toi maahan lämmintä ilmaa Keski-Euroopan suunnalta, minkä ansiosta lämpötila kohosi maanantaina 1. huhtikuuta lähes kesäisiin lukemiin.

Helsinki-Vantaan lentoaseman havaintoasemalla mitattiin maanantaina jopa 17,7 astetta. Kyseessä on vuoden 2024 toistaiseksi korkein lämpötila Suomessa. Yli 17 asteen lukemia mitattiin Forecan mukaan myös Kouvolan Anjalan ja Uttin havaintoasemilla.

Sunnuntaina ja maanantaina todistettiin myös toisenlaista kesäistä sääilmiötä. Ryhmä ukkoskuuroja rantautui sunnuntaiyönä Suomeen Rauman tienoilla, ja pienempi ukkoskuuro muodostui lounaissaariston ylle maanantaina iltapäivällä. Maasalamoita havaittiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomessa yhteensä noin 350 kappaletta.

Heti pääsiäisen jälkeen säässä tapahtui karu käänne takaisin talvisempaan suuntaan. Lämpötilat putoavat lähes koko maassa nollan tienoille tai pakkaslukemiin keskiviikkoon ja torstaihin mennessä. Odotettavissa on myös runsasta lumi- ja räntäsadetta.