Ohhoh! Kalifornian maailmankuulu Big Sur -tie romahti mereen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Los Angelesista San Franciscoon kulkevan kauniin maisemareitin varrella sijaitseva Big Sur on tuttu monelle Yhdyvalloissa autoretkellä olleelle suomalaiselle. Tieosuudella kuljetaan kallionkielekkeellä korkeiden kanjoneiden yllä ja Tyynen valtameren rantaa pitkin. Tiellä on tehty vuosien aikana lukuisia kunnostustoimenpiteitä ja toisinaan se on joutunut kukkuloilta tulleen maa-aineksen peittämäksi.

Nyt legendaariseltä Pacific Coast Highway 1 -tieltä on sortunut iso pala mereen. Tietä ei ole alunperin suunniteltu yhtä raskaalle liikenteelle kuin mitä se nykyään joutu kestämään. Lisäksi alueelle on tullut yhä enemmän asutusta, mikä on luonut omat olosuhteensa ja vaatimuksensa tielle hupiajelijoiden lisäksi.

Tie sortui myrskyn seurauksena. Useat autoilijat jäivät saarroksiin pääsiäislomailun päätteekse, koska he eivät voineet edetä tiellä mihinkään suuntaan ennen viranomaisten lupaa. Osa autoilijoista joutui viettämään yönsä autossa, Associated Press kertoo.