Poliisi varoitti kaupungin asukkaita puumasta – osoittautuikin aivan muuksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornialaisessa kaupungissa pelättiin taannoin irrallaan olevaa puumaa viraalina levinneen kuvan vuoksi. Myöhemmin kuitenkin kävi ilmi, että kyse oli harmittomasta lemmikistä. Kuva sai eläimen näyttämään isommalta, kuin mitä se todellisuudessa oli.

South San Franciscon poliisilaitos julkaisi sosiaalisessa mediassa paikallisen asukkaan ovikellokameran taltioiman kuvan. Siinä nähdään harmaa kissaeläin kävelemässä aidan päällä. Poliisilaitos varoitti kyseessä olevan puuma, vaikka partio ei ollutkaan löytänyt eläimestä jälkiä.

Julkaisua päivitettiin myöhemmin uusien tietojen valossa. Poliisilaitoksen mukaan kuvassa näkyvä eläin olikin puuman sijaan todellisuudessa isokokoinen kotikissa. Poliisilaitoksen mukaan asuinalueen asukkaat eivät näin ollen olleet vaarassa.