Koira oli kadoksissa kuukausien ajan ajan – löytyi 3 770 kilometrin päästä kotoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli lemmikki katoaa, ei toivoa kannata heittää heti. Toisinaan kadonneet lemmikit löytyvät pitkienkin aikojen jälkeen ja pitkien matkojen päästä kotoa. Erään yhdysvaltalaisperheen koira oli päätynyt jollain tavalla tuhansien kilometrien päähän.

Poliisi löysi taannoin irrallaan olleen koiran Harper Woodsissa Michiganin osavaltiossa. Paikallisessa eläinsuojassa koiran mikrosirusta selvisi, että Mishka-niminen lemmikki oli kadonnut jo kesällä 2023. Lemmikin todellinen koti sijaitsi 3 770 kilometrin päässä Kalifornian San Diegossa.

Mehrad Houman teki perheineen 10 tuntia kestäneen matkan Michiganiin noutaakseen Mishkan kotiin. Grosse Pointe Aimal Adoption Society -eläinsuoja kuvaili tapauksen olevan kuin suoraan Hollywood-elokuvasta. Kolmivuotias koira oli löytöhetkellä hyvässä kunnossa.

CBS-uutissivuston mukaan eläinsuojassa epäillään, että Mishka oli varastettu ja myyty Michiganiin. Kuitenkin vain Mishka itse tietää tarkalleen, minkälaisen seikkailun kautta se päätyi tuhansien kilometrien päähän kodistaan.