Nuuskan diilaaminen voi johtaa valtaviin verorästeihin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Verohallinnon tuoreessa Rikoksena raha -podcastiodcastin ensimmäisessä jaksossa kerrotaan 18-vuotiaasta Eerosta, joka jää kiinni nuuskan diilaamisesta. Eeron ajatuksena oli ainoastaan tienata hieman ylimääräistä rahaa toimittamalla suuri nuuskalasti Torniosta tuttavalleen.

Entäpä sitten, kun poliisi pysäyttää Eeron ja hänen mukanaan olevan Niinan, ja takavarikoi autosta löytyneen liki 100 kilon nuuskalastin? Verottajan tarinassa Eero ja Niina tuomitaan päiväsakkoihin laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä, minkä lisäksi heidän maksettavakseen tulee yli 40.000 euroa valmisteveroja.

– Tarina on hyvä esimerkki siitä, että vaikka tuomio varsinaisesta rikoksesta ei olisi kovin ankara, maksettavaksi voi lisäksi tulla suuri summa veroja, jos rikokseen liittyy veronalaisia tuloja tai esimerkiksi valmisteverolain alaisten tuotteiden kaupallista hallussapitoa, sanoo ylitarkastaja Salla Autio Verohallinnosta.