Tutkimus: Yhdessä alkoholia nauttivat pariskunnat elävät pidempään

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan yhdessä alkoholia nauttivat pariskunnat elävät yleensä vesiselviä pareja pidempään. Puhutaan juomakumppanuudesta. Tilanne on eri, jos vain toinen parisuhteen osapuolista juo alkoholia.

Tutkijoiden mukaan samankaltaiset alkoholitottumukset omaavilla pariskunnilla on yleensä vähemmän riitoja ja parempi avioliitto. Kyse ei ole yltiöpäisestä ryyppäämisestä, vaan pariskunnista, jotka osaavat nauttia illalla yhdessä hyvän pullon viiniä, poikkeavat kesäpäivänä terassille tai kippistelevät oluella saunan jälkeen. Tutkimus kesti 20 vuotta.

– On mielenkiintoista, että pariskunnat, joissa molemmat ilmoittivat juoneensa alkoholia viimeisen kolmen kuukauden aikana, elivät pidempään kuin ne parit, jotka eivät olleet juoneet yhdessä lasillistakaan tai vain toinen heistä oli, Michiganin yliopiston tutkimusprofessori Kira Birditt sanoi.