Kevään lämpöennätys meni taas rikki – 20 asteen raja paukkui Lappeenrannassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa päästiin alkuviikolla nauttimaan taas keväisistä ilmoista. Keskiviikkona rikottiin myös vuoden tähänastinen lämpöennätys. Lappeenrannassa paukkui jo 20 plusasteen raja.

Keskiviikon korkein lämpötila oli Lappeenrannan Konnunsuon havaintoasemalla mitattu 20,1 astetta. Forecan mukaan kyseessä oli kalenterivuoden aikaisin 20 asteen ylitys vuodesta 1959 alkavissa tilastoissa. Ilmatieteen laitoksen säätietojen perusteella edellinen aikaisin 20 asteen ylitys tapahtui 13. huhtikuuta 1989.

– Suomen yli liikkui keskiviikkona hyvin lämpimän ilmamassan kieleke sekä sitä reunustavat säärintamat. Nämä kaikki liittyvät matalapaineen keskukseen, joka liikkuu Suomen luoteispuolitse kohti koillista, kertoi meteorologi Joanna Rinne Forecan sääblogissa.

Keskiviikkona havaittiin myös ukkosta Pohjanmaan seudulla. Kyseessä ei ollut edes tämän kevään ensimmäinen ukkonen Suomessa. Toisena pääsiäispäivänä 1. huhtikuuta maan etelä- ja keskiosassa havaittiin noin 350 maasalamaa.