Vuoden 2023 suosituimpien pelien listan kärjessä vanhat suosikit

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusia pelejä ilmestyy vuosittain runsain määrin, mutta monet pelaajat palaavat toistuvasti vanhojen suosikkien pariin. Tämä ilmenee tutkimusyhtiö Newzoon raportista. Siinä selvitettiin, mitä nimikkeitä PC- ja konsolipelaajat pelasivat eniten vuonna 2023.

Sekä PC, Playstation, Xbox että Switch -listojen suosituimmaksi nimikkeeksi nousi vuonna 2017 alun perin julkaistu Fortnite. Listojen kärkisijoille nousivat myös muun muassa Grand Theft Auto 5, Counter-Strike 2, Minecraft, Roblox, Robot League ja Apex Legends. Suuri osa peleistä oli myös nimikkeitä, joita on mahdollista pelata verkossa.

Kotaku-sivuston mukaan Newzoon data myös paljasti, että 80 prosenttia pelaamiseen käytetystä ajasta kului vain 66 nimikkeen parissa. 60 prosenttia kyseisestä peliajasta käytettiin vähintään kuusi vuotta vanhojen pelien parissa. Vain 23 prosenttia vuonna 2023 pelaamiseen käytetystä ajasta tapahtui alle kaksi vuotta vanhojen pelien parissa.