Istanbulin lentokenttä palkkasi viisi terapiakoiraa – syy löytyy ihmisten peloista

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turkissa Istanbulin lentokentällä työskentelee nykyisin viisi terapiakoiraa, jotka ovat osa uutta pilottiprojektia. Koirien tarkoituksena on lievittää matkustajien stressiä ja ahdistusta. Kaikki tehtävään pestatut nelijalkaiset jäsenet ovat sertifioituja terapiakoiria, jotka on koulutettu ammattimaisesti ja ohjattu nimenomaan lohduttamaan ihmisiä.

Koirilla on virkamerkit ja univormut. Ne työskentelevät lentoaseman terminaaleissa ruuhka-aikana, yhteensä noin kuusi tuntia päivässä. Ihmiset silittelevät karvatassuja mielellään ja saavat siten paremman mielen ennen lennolle lähtemistä. Matkustajat ovat antaneet pelkästään myönteistä palautetta ja nyt lentokentällä suunnitellaan hankkeen laajentamista.

– Meidän on varmistettava, että koirat ovat turvallisia ja ne sopeutuvat 100-prosenttisesti kaikkiin ympäristöihin, sanoi Istanbulin lentokentän asiakaskokemuspäällikkö Kadir Demirtas.