Meressä kelluu kaksikerroksinen talo – herättää hämmennystä

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian rannikolla on saattanut törmätä huhtikuun alkupuolella erikoiseen näkyyn. Meressä kellui kokonainen keaksikerroksinen talo. Rakennusta on vetänyt perässään sitä pienempi vene.

Näkyä verrattiin muun muassa Pixarin Up – korkeuksia kohti -elokuvan taloon, joskin elokuvassa rakennus leijaili ilmassa ilmapallojen nostamana vedessä kellumisen sijaan. Kelluva talo on peräisin Kalifornian Redwood Citystä.

Redwood Cityssä sijaitsi aikaisemmin useita asuntolaivoja. NBC-uutissivuston mukaan asuntolaivojen piti kuitenkin lähteä kaupungin satamasta oikeuskiistan vuoksi. Hämmästystä herättänyt kaksikerroksinen kelluva koti siirrettiin vesiteitse San Franciscon pohjoispuolella sijaitsevaan Sausalitoon.

Kelluvan talon siirtäminen kaupungista toiseen kesti odotettua kauemmin. Tehtävä ei ollut myöskään helppo, sillä vaarana oli rakennuksen kulkeutuminen rantaan voimakkaiden aaltojen voimasta.