Kevät ottaa takapakkia? Lumisateet TAAS mahdollisia etelässä asti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen säässä on jälleen tiedossa käänne kylmempään suuntaan keväisen viikon jälkeen. Tuoreen kuukausiennusteen mukaan yöpakkasia on tiedossa etelässä asti, ja pohjoisessa pakkanen voi nousta öisin 10-20 asteeseen. Lisäksi tiedossa voi olla lumisateita.

– Keväiselle lämmölle sanotaan hetkeksi hyvästit. Ensi viikolla sää kylmenee ja Pohjois-Suomen lähistöllä käväisee jopa arktista ilmamassaa, kertoo meteorologi Anna Latvala Forecan sääblogissa.

Huhtikuun 15. päivä alkavasta viikosta ennustetaan 1-4 astetta keskimääräistä kylmempää. Päiväpakkaset voivat levittäytyä paikoin maan keskiosaan asti. Ennusteen mukaan lumisateet ovat mahdollisia etelässä asti.

Kylmyys alkaa väistyä 22. huhtikuuta Keski- ja Pohjois-Euroopassa. Ennusteen mukaan Suomessa viikon keskilämpötilat ja sademäärät näyttävät melko tavanomaisilta. Vappuviikon ennuste puolestaan näyttää Pohjois-Suomeen tavanomaista kylmempää ilmaa ja etelä- sekä keskiosaan tavanomaisia lämpötiloja.