Lauantaina maailman sirkuspäivä – tapahtumia ympäri Suomea

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on noin 10.000 sirkusharrastajaa ja 30 varsinaista sirkusryhmää. Perinteisiä sirkuksia kiertää maassa useampi kerrallaan. Ensi lauantaina on mahdollista päästä nauttimaan sirkuhuveista oikein olan takaa, kun vietetään Maailman sirkuspäivää.

– Sirkus on suosittua, koska se yllättää ja inspiroi, kutkuttaa aisteja ja antaa wow-elämyksiä. Sirkuksen maailma on kansainvälinen ja monikulttuurinen. Taiteenlajina sirkukselle onkin tyypillistä ylittää monenlaisia rajoja, minkä tuloksena syntyy innovatiivisia ja trendikkäitä esityksiä, Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus ry kertoo.

Maailman sirkuspäivää on vietetty vuodesta 2010 alkaen huhtikuun kolmantena lauantaina. Sirkuspäivän tapahtumia järjestävät Suomessa niin ammattisirkusryhmät kuin nuorisosirkuksetkin kaikkiaan seitsemällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Tapahtumiin voi tutustua täällä.