Mies teki kaikkien aikojen pubikierroksen – joi 120 baarissa 24 tunnin aikana

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen mies on tehnyt pubikierroksen, jollaisesta kukaan muu ei ole todistetusti suoriutunut aikaisemmin. David Clarkson joi yhteensä 120 baarissa vain 24 tunnin aikana. 69-vuotias tuli näin rikkoneeksi maailmanennätyksen.

Iso-Britanniassa syntynyt mutta viimeiset 40 vuotta Australiassa asunut Clarkson on eläkkeellä, joten hänellä riitti ainakin aikaa tempaukselleen. Miehen pubikierros alkoi 11. huhtikuuta keskipäivällä Sydneyssä sijaitsevassa Captain Cook Hotelissa juodulla drinkillä. Tämän jälkeen hän vieraili vielä 119 pubissa vuorokauden sisällä.

Kierroksella oli mukana todistajina joukko Clarksonin ystäviä ja Guinnessin ennätystenkirjan tuomari. Sääntöjen mukaan jokaisesta baarista piti ostaa joko alkoholia sisältävä tai alkoholiton juoma. Jokaisessa baarissa piti juoda vähintään 125 millilitran edestä.

Clarkson kertoi Guinnessille, että hänen vanhasta ammatistaan kirjanpitäjänä oli apua baarireitin suunnittelussa. Hän päätyi juomaan 20 litran edestä 24 tunnin aikana. Suuri osa juomista oli tosin alkoholin sijaan mehuja ja virvoitusjuomia.