Pokemon-peli laajentui Etelämantereelle – tutkijoiden toiveeseen vastattiin

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pokemon Go -mobiilipelillä on edelleen runsaasti pelaajia eri puolilla maailmaa. Ninatic-yhtiön kehittämää lisätyn todellisuuden peliä voi pelata jopa Etelämantereella. Siitä kiitos kuuluu kahdelle tutkijalle.

Australialaiset tutkijat Raimon Hennessy ja Pete Rizzo työskentelevät Davis Station -tutkimusasemalla hyisissä olosuhteissa. Heidän vapaa-aikansa kuluu muun muassa pelien parissa. Hennessyn kumppani oli pyytänyt häntä lähettämään postikortteja Pokemon Go -pelin sisällä, mutta se ei onnistunut, sillä tutkimusaseman läheisyydessä ei ollut Pokestop-paikkoja.

Pokestopissa pelaajat voivat esimerkiksi kerätä pokepalloja ja muita pelissä tärkeitä esineitä. Hennessyn kumppani pyysi pelin virallisella Reddit-sivustolla Pokestopin lisäämistä Davis Stationille. Independent-lehden mukaan pyyntöön vastattiin.

Hennessy ja Rizzo ovat osa 28 tutkijan ryhmää, jonka tehtävänä on muun muassa tarkkailla ilmakehän lämpötiloja, ultraviolettisäteilyn määrää ja otsonitasoa. Kovin kauas tutkimusasemalta he eivät voi poistua metsästäessään pokemoneja. Pelaaminen onnistuu vain puhelinten ollessa yhteydessä aseman wi-fi-verkkoon.