Suosikki-lehden tarinasta kirja: ”Lehti oli lukijalle paras kaveri”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosikki-lehden merkitystä suomalaiselle popkulttuurille ei voi väheksyä. Suomen pitkäaikaisimmaksi noussutta nuortenlehteä julkaistiin vuosina 1961-2012, ja kyseisenä aikana julkaisu esitteli uusinta musiikkia ja nuorisomuotia useammalle sukupolvelle.

Tänä vuonna Suosikki-lehden pitkä historia kääntyy kirjaksi. Kustannusyhtiö Johnny Kniga julkaisee syksyllä Laura Frimanin ja Mikko Mattlarin Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina -kirjan. Se kattaa lehden koko elinkaaren aina loppuun saakka.

– Suosikki puki sisältönsä kimallukseen mutta opasti lukijoitaan myös ammatinvalinnassa, seksuaalisuudessa ja monissa muissa elämäntaidoissa. Lehti oli lukijalle paras kaveri, luotettu isosisarus, huumaava idoli tai turmiollinen rakas, joka piti kohdata vanhemmilta salaa, Johnny Knigan sivuilla kuvaillaan.

Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina julkaistaan syyskuussa. Tulossa on niin perinteinen paperiversio, e-kirja kuin äänikirjakin.