Traficom: Lähes viidesosa sähköautoista hylätään katsastuksessa

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan sähköautojen katsastusmäärät ovat lisääntyneet huomattavasti. Tämä on ollut odotettavissa, koska samaan aikaan myös sähköautojen määrä on lisääntynyt. Viime vuonna katsastettiin yhteensä 7.785 sähköautoa, kun vuonna 2022 luku oli yli puolet vähemmän, 3.158.

– Sähköautojen hylkäysprosentti on kasvanut lähes seitsemän prosenttiyksikköä, nousten 11,7 prosentista 18,4 prosenttiin. Neljä vuotta vanhojen sähköautojen hylkäysprosentti oli 16,8 prosenttia, Traficom kertoo.

Yleisimmät nelivuotiaiden sähköautojen hylkäykseen johtaneet viat olivat ylätukivarren nivelen välyksellisyys, takatukivarren laakeroinnin välyksellisyys sekä määräysten vastaiset sivulasien tummennukset. Traficomin mukaan tukivarsiongelmia voidaan osittain selittää sähköautojen suuremmalla massalla, mikä asettaa niille erityisiä haasteita.