Takatalvi iski Helsinki-Vantaalle – suurin osa lennoista myöhässä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen iskenyt takatalvi on vaikuttanut myös lentoliikenteeseen. Lunta on satanut esimerkiksi pääkaupunkiseudulla poikkeuksellisen paljon ajankohtaan nähden. Se aiheutti vaikeuksia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Suurin osa Helsinki-Vantaan lennoista oli tiistaiaamuna 23. huhtikuuta myöhässä tuntikausia. Osa saapuvista lennoista oli jouduttu perumaan kokonaan. Finavian mukaan lentoasematoiminnot ja lennonvalmistelut kestivät normaalia pidempään turvallisuuden varmistamiseksi.

– Haastavien olosuhteiden takia saapuvien lentokoneiden määrää on rajoitettu. Teemme kaikkemme, jotta sään vaikutukset lentojen aikatauluihin jäävät mahdollisimman pieneksi, Finavian tiedotteessa kerrottiin.

Tilannetta hankaloitti alijäähtyneen veden sataminen, sillä se muuttui jääksi lähes heti maahan osuessaan. Kiitotien liukkaudentorjuntaa ja lentokoneiden siipien jäänpoistoa jouduttiin tekemään huomattavasti tavallista enemmän vuoden aikaan nähden. Toimintaa asematasolla ja kiitoteillä hidasti myös tiistaiaamuna alkanut voimakas lumisade.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot näet tästä linkistä.