Turussa hämmästellään tonnin painoista pässiveistosta – nähtävillä Aarikan toimitilan edustalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turussa päästään ihastelemaan lähes kolme metriä korkeaa ja yli tuhat kiloa painavaa pässiveistosta. Pässikkä-teos paljastettiin yleisölle maanantaina 29. huhtikuuta design-brändi Aarikan toimitilan edustalla. Teon tuotiin Turkuun osana Aarikan 70. juhlavuoden viettoa.

Jättikokoinen pässiveistos syntyi suomalaisen sisun symboliksi vuonna 1973. Pässikkä oli viime vuonna esillä Helsingin taidehallissa. Kyseessä on suurin koskaan valmistettu pässiveistos.

– Pässikkä on tehty kokonaan käsityönä, kuten muutkin Aarikan pässiveistokset. Alusta asti oli selvää, että Pässikkä palaa kotiin, jonne se jää Turun seudun uusimmaksi maamerkiksi, kertoi Aarikan toimitusjohtaja Riia Sandström tiedotteessa.

Pässikkää päästään ihastelemaan Aarikka Shopin edustalla osoitteessa Kuninkaanväylä 37. Koruista, vaatteista, laukuista, asusteista ja sisustustuotteista tunnetulla Aarikalla on myymälä myös Helsingissä.