Universal ja Tiktok pääsivät sopuun – tähtiartistien musiikki palaa hittisovellukseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valtava määrä musiikkia katosi tänä keväänä TikTok-somepalvelusta. Taustalla oli TikTokin ja levy-yhtiö Universal Music Groupin välinen kiista. Yhtiöiden välinen musiikin lisenssisopimus päättyi 31. tammikuuta, eikä sen jatkamisesta päästy yhteisymmärrykseen.

Nyt Universal Music Group ja TikTok ovat päässeet sopuun. Yhtiöt ovat solmineet uuden sopimuksen, jonka myötä Universalin edustamien artistien musiikki palaa TikTokiin. Yhtiöiden mukaan uusi sopimus takaa muun muassa parempia korvauksia Universalin artisteille musiikkinsa käytöstä.

Uuden sopimuksen myötä TikTok on luvannut myös poistaa alustalta luvattoman tekoälyn avulla toteutettua musiikkisisältöä. Tämä koskee esimerkiksi kappaleita, jotka on luotu kuulostamaan joltain olemassa olevalta artistilta ilman tämän suostumusta.

Universalin kansainvälisiä artisteja ovat muun muassa Taylor Swift, Beatles, The Weeknd, Drake, U2 ja Coldplay Yhtiön suomalaisartisteihin kuuluvat Kuumaa, Bess ja Mikael Gabriel. The Guardian -lehden mukaan Taylor Swift antoi jo etukäteen luvan käyttää musiikkiaan TikTokissa, sillä hänellä on vuonna 2018 tehdyn sopimuksen myötä täydet oikeudet kappaleisiinsa.