Miniatyyrihevosella on kaikkien aikojen häntä – pituus yli 180 senttiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miniatyyrihevoset ovat nimensä mukaisesti huomattavasti tavanomaisia hevosia pienempiä. Yhdysvaltojen Etelä-Carolinassa elävä miniatyyrihevonen Sweetie kuitenkin kompensoi pientä kokoaan hännällään, jossa on pituutta vaikka muille jakaa.

Sweetien hännän pituus on hurjat 181,02 senttiä. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan kyseessä on virallisesti pisin miniatyyrihevosen häntä. Koska Sweetie on vain 96 senttiä korkea, on omistaja Risa Formisanolla tapana sitoa hevosen hännän.

Forminsano hankki Sweetien vuonna 2012 tuodakseen lohtua kahdelle muulle hevoselleen, jotka surivat lajitoverinsa menehtymistä. Tämän vuoden maaliskuussa 36 vuotta täyttänyt Sweetie kotiutui Formisanon tilalle nopeasti. Hevoselle on pitkästä hännästä hyötyä, sillä sen avulla eläin voi huitoa kärpäsiä ja muita ötököitä pois kimpustaan.