Nunnat söivät perunalastuja – someraivo repesi heti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italiassa on raivostuttu Amica Chips -merkkisten perunalastujen tuoreesta mainoksesta. Paikallisten katolisten piirien mieleen ei ollut mainos, jossa nähdään perunalastuja syöviä nunnia. Kohu johti lopulta mainoksen kieltämiseen.

Mainoksessa nuori nunna vastaanottaa ehtoollisleivän ja yllättyy sen rapeudesta. Kamera paljastaa luostarin abbedissan rouskuttavan perunalastuja lähellä. Luostarin perinteiset ehtoollisleivät oli siis mitä ilmeisimmin korvattu sipseillä.

Italian televisio- ja radiokanavia valvovan katolisen AIART-järjestön johtaja Giovanni Baggio kuvaili mainosta rienaavaksi. CNN-uutissivuston mukaan hän kertoi järjestön tiedotteessa mainoksen loukkaavan miljoonia katolilaisia rinnastamalla perunalastun ehtoollisleipään. Italian mainonnan eettinen neuvos taipui AIARTin tahtoon, ja veti mainoksen pois televisiosta.