Kreikan rannoilla uudet säännöt – aurinkotuoleja halutaan vähentää

Matkailu · Tim Isokivi

Kreikassa matkustavien kannattaa varautua maan suosituilla uimarannoilla käyttöön otettaviin uusiin sääntöihin. Tänä keväänä voimaan astuvan uudella lailla halutaan ehkäistä uimarantojen ruuhkaantumista. Se koskee erityisesti aurinkotuolien määrää.

Jatkossa uimarantojen pinta-alasta 70 prosenttia tulee olla vapaana aurinkotuoleista. Suojeltavilla alueilla 85 prosenttia ranta-alueesta tulee olla aurinkotuoleista vapaata. Joillain rannoilla aurinkotuolit on kokonaan kielletty.

Aurinkotuolien tulee sijaita jatkossa vähintään neljän metrin päässä vedenrajasta. Näin halutaan pitää huoli siitä, että kaikilla rannalla oleskevilla on helppo pääsy veteen. Uusia sääntöjä tullaan valvomaan Kreikan rannoilla.

Uusi laki myös velvoittaa, että uimarannoista vähintään 50 prosenttia on kaikille vapaata julkista tilaa. Rantojen ajautuminen vain hotellien ja ravintoloiden asiakkaiden käyttöön on herättänyt Travel News -sivuston mukaan viime vuosina huolta Kreikassa.