Roxette tekee paluun – edesmenneen Marie Fredrikssonin tilalla euroviisutähti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositun ruotsalaisen Roxette-duon toinen osapuoli Marie Fredriksson menehtyi vuonna 2019. Nyt Roxette on tekemässä paluun esiintymislavoille uudella kokoonpanolla. Yhtyeeseen on liittynyt tunnettu ruotsalaislaulaja.

Roxetten Per Gessle on paljastanut tiedotteessa Lena Philipssonin liittyneen kokoonpanoon Fredrikssonin tilalle. Philippson on tehnyt pitkän uran ruotsalaisen popin parissa. Hän muun muassa edusti Ruotsia Euroviisuissa vuonna 2004 viidenneksi sijoittuneella kappaleella It Hurts.

Roxette esiintyy helmikuussa kahdella keikalla Etelä-Afrikassa. Maaliskuussa yhtye suuntaa Australian-kiertueelle. On mahdollista, että yhtye julkistaa lähiaikoina lisää keikkoja ensi vuodelle.

Vuonna 1986 perustettu Roxette tunnetaan hiteistään, kuten Listen To Your Heart, Sleeping In My Car, The Look ja It Must Have Been Love. Yhtye lopetti keikkailun vuonna 2016, ja muutamaa vuotta myöhemmin Fredriksson menehtyi syöpään. Gessle perusti vuonna 2022 PG Roxette -nimisen yhtyeen, mutta nyt muusikko jatkaa duon alkuperäisen nimen voimin.