Suomeen odotetaan 1,8 miljoonaa ulkomaalaista matkailijaa tänä kesänä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomi vaikuttaa kiinnostavan ulkomaisia matkailijoita edellisvuotta enemmän. Ruotsista ja Norjasta ollaan kuitenkin edelleen jäljessä. Tämä käy ilmi Visit Finlandin tuoreista luvuista.

Ulkomaalaisten matkailijoiden odotetaan tekevän tänä kesänä 1,8 miljoonaa matkaa Suomeen. Matkailijoiden palveluihin käyttämä rahamäärä voi nousta jopa yli 1,4 miljardin. Viime vuonna vastaava summa oli 1,3 miljardia.

– Matkailuaiheiset hakukonehaut Suomeen ovat kevään aikana kasvaneet lupaavasti edellisvuodesta. Kesä-Suomeen on myös avattu lukuisia uusia lentoreittejä ja lentoliikenteen kapasiteettia on nostettu. Kesän lentovaraukset ovat kasvaneet yli kymmenen prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo Katarina Wakonen Visit Finlandin tiedotteessa.

Matkailuvuoden paras tulos ajoittuu tyypillisesti kesäkuukausiin. Ulkomaiset matkailijat viettivät Pohjoismaissa viime vuonna yhteensä 24 miljoonaa yötä, josta Suomen osuus oli seitsemän prosenttia. Ruotsin ja Norjan osuudet ovat siihen verrattuna 3-5-kertaiset.

– Kesätarjonnan heikompi tunnettuus pitää Suomen poissa matkailijoiden tutkalta. Talvikuukausina osuutemme Pohjoismaissa tehtävistä ulkomaisista yöpymisistä nousee neljäsosaan ja tekee Suomesta markkinajohtajan. Talven matkailijavirrat ovat kuitenkin kesäkautta huomattavasti pienemmät, Wakonen kertoo.