Rikoksista syytetyn nimi hämmentää – viittaa kiveksiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Epäilys väkivaltaisiin rikoksiin syyllistymisestä ei ole itsessään naurun asia. Monilla Yhdysvaltojen Wisconsinista kantautunutta rikosuutista lukeneilla on kuitenkin ollut vaikeuksia pidätellä naurua pidätetyn nimen luettuaan.

Wisconsinin Green Bayn poliisi pidätti 42-vuotiaan miehen 5. maaliskuuta tapahtuneen välikohtauksen seurauksena. The Smoking Gun -sivuston mukaan väkivaltarikoksista epäiltynä pidätetyn miehen virallinen nimi on Deez-Nuts Kroll. ”Deez Nuts” on erityisesti Yhdysvalloissa yleisesti puhekielessä käytössä oleva termi kiveksille.

Pidätetty vaihtoi nimensä Derrickistä muotoon Dez-Nuts vuonna 2011, ja lisäsi nimeen yhden e-kirjaimen kuusi vuotta myöhemmin. Häntä syytetään pahoinpitelystä, vaarallisen aseen käytöstä ja häiriökäyttäytymisestä. Miehen epäillään muun muassa uhkailleen tytärtään ja tämän poikaystävää ilmapistoolilla.