Huippumallin video sai aikaan someraivon – nyt fanit estävät julkkisten tilejä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Amerikkalainen huippumalli Haley Kalil, sosiaalisessa mediassa Haley Baylee, on tullut tunnetuksi Sports Illustrated -lehden uimapukumallina. Tällä hetkellä moni nuori tuntee naisen sometähtenä, ja hänellä onkin lähes 10 miljoonaa TikTok-seuraajaa.

Haley Kalil on saanut aikaan sosiaalisessa mediassa nyt ison liikkeen, jossa fanit jättävät kuuluisat tähdet seuraamatta ja poistavat sekä estävät heidät seurattujensa listalta. Tämä johtuu videosta, jonka Haley Kalil julkaisi Met-gaalan punaiselta matolta.

Jo poistetulla videolla Haley Kalil esitteli Marie Antoinetten inspiroimaa asua ja käytti videossa äänileikettä, jossa sanottiin: ”Let them eat cake”. Tämän lausahdukset juontavat juurensa Ranskan kuningatar Marie Antoinetteen, joka tarinan mukaan olisi vastannut näin saadessaan kuulla, että hänen kansallaan ei ollut leipää ja he kärsivät nälänhädästä.

Tämä lausahdus on muodostunut symboliksi ylimielisyydestä ja vieraantumisesta vallitsevasta köyhyydestä ja monien kansojen kärsimyksestä. Sitä on myös usein käytetty esimerkkinä siitä kuinka hallitsijat voivat olla etääntyneitä kansan todellisuudesta ja tarpeista.

Haley Kalil on pyytänyt uudella TikTok-videollaan käyttämäänsä äänileikettä anteeksi, mutta se on saanut monet seuraajat ajattelemaan, että julkkikset eivät välitä heidän todellisuudestaan vaan ylellisistä juhlista ja omasta elämäntyylistään. Sen vuoksi ihmiset ovat alkaneet sankoin joukoin estämään monet julkkikset niin Instagramissa kuin TikTokissakin.

Ilmiö on siis levinnyt nopeasti TikTokista jo Instagraminkin puolelle ja monien julkkisten kommenttikentissä voidaan nähdä eri tilien kommentoineen #blocklist tai #blockout2024. Esimerkiksi Kylie Jennerin seuraajamäärä on äkillisesti vähentynyt 400 miljoonasta 399 miljoonaan. Myös Haley Kalilin seuraajat vähenivät lähes 100.000 seuraajalla.

@haleyybaylee

❤️

♬ original sound – haleyybaylee