Nyt on pottupensaalla kokoa! Perunakasvi kasvoi yli kolmen metrin korkuiseksi

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen naisen kasvimaalle ilmestyi melkoisen korkea perunakasvi. Yli kolmimetriseksi kasvaneen kasvin on nyt vahvistettu olevan virallisesti maailman korkein perunakasvi.

Pohjois-Carolinan Nebossa asuva Cecelia Smith alkoi WLOS-uutissivuston mukaan kasvattamaan Gertrudeksi nimeämäänsä perunakasvia helmikuussa 2023. Kasvin saavuttaessa odottamattomia mittasuhteita hän alkoi epäilemään sen olevan jopa ennätyksellisen suuri. Smith otti yhteyttä Guinnessin ennätystenkirjaan.

Gertruden pituudeksi mitattiin 343 senttiä. Guinnessin ennätystenkirja vahvisti kyseessä olevan todellakin maailman korkein perunakasvi. Aikaisempi ennätys kuului Iso-Britanniassa kasvaneelle 284 sentin korkuiselle perunakasville.