Hurjaa ylinopeutta kiitänyt sähköpotkulauta poliisin haaviin – video julkaistiin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpotkulautojen rakenteellinen enimmäisnopeus on lain mukaan 25 km/h. Kyseisen nopeuden ylittävät sähköpotkulaudat luokitellaan mopoiksi tai moottoripyöriksi, ja ne tulee liikennevakuuttaa. Poliisin haaviin jää toisinaan yli sallitun nopeuden ylittäviä lautoja.

Ylikomisario Aapo Isoaho kertoi X-viestipalvelussa Länsi-Uudenmaan poliisin kohdanneen liikennevalvonnassa sähköpotkulaudan, jonka nopeudeksi mitattiin koeajossa 69 km/h. Rakenteellinen enimmäisnopeus siis ylittyi yli kaksinkertaisesti. Julkaisussa oli mukana video, jossa poliisi koeajoi laitetta.

Isoahon mukaan poliisi käsitteli sähköpotkulautaa moottoripyöränä. Näin ollen kuljettaja sai laitteen käytön seurauksena ajokiellon ja sakkoja. Ylikomisario Dennis Pasterstein kommentoi omalla X-tilillään, että liikenteessä tulee yllättävänkin paljon vastaan ostettaessa valmiiksi tieliikennekäyttöön liian tehokkaita sähköpotkulautoja.