Lieksan keskustassa karhu

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Karjalassa sijaitsevan Lieksan keskustassa nähtiin varhain keskiviikkona yllättävä vierailija. Kaupungin taajama-alueella liikkui karhu. Asiasta kertoi Itä-Suomen poliisi.

Poliisi sai ilmoituksen Lieksan taajamassa nähdystä karhusta 15. toukokuuta noin kello 5 aamuyöllä. Karhu oli havaittu Lieksan uuden terveyskeskuksen työmaalla. Havainto käynnisti karkoitustehtävän, jossa oli mukana suurriistavirka-apu.

Poliisi tarkisti havaintoalueen ja lähiympäristön, mutta karhua ei näkynyt. Maastossa oli kuitenkin karhun jälkiä. Uusia karhuhavaintoja ei tehty kello 08.30 mennessä.

Poliisi julkaisi myöhemmin jatkotiedotteen karhuhavaintoon liittyen. Jäljityksen perusteella eläin liikkui Lieksan Timitran suuntaan Lieksanjoen yli pois keskusta-alueelta ja suuntasi maastoon. Poliisin mukaan karhun ei tiedetä aiheuttaneen vahinkoja vieraillessaan Lieksan keskustassa.