Donald Trumpin tiimi uhkaa haastaa Trump-elokuvan tekijöitä oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Donald Trumpin uran alkuvaiheista kertova The Apprentice -elokuva sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla 20. toukokuuta. Sebastian Stanin tähdittämä elokuva herätti aihepiirinsä vuoksi huomiota jo ennen ilmestymistään. Nyt Trumpin kampanjatiimi uhkaa sen tekijöitä oikeustoimilla.

– Tämä roska on pelkkää fiktiota, joka tavoittelee sensaatiota kauan sitten kumottujen huhujen avulla, Trumpin presidentinvaalikampanjan tiedottaja Steven Cheung kertoi tiedotteessa.

Cheungin mukaan kampanjatiimi aikoo nostaa oikeustoimet elokuvan tekijöitä vastaan valheelliseksi kuvailemiensa väitteiden vuoksi. Tiedotteessa ei kuitenkaan eritelty tarkemmin, mikä elokuvassa on tiimin mukaan valheellista.

The Apprentice kertoo Trumpin liikemiesurasta 1970- ja 80-luvuilla. Keskiössä on Trumpin lisäksi hänen kanssaan työskennellyt asianajaja Roy Cohn. Häntä on kuvailtu eräänlaiseksi Trumpin mentoriksi.

Trumpia näyttelevän Sebastian Stanin ohella elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jeremy Strong ja Maria Bakalova. Associated Press -uutistoimiston mukaan elokuvan ohjaaja Ali Abbasi on tarjoutunut järjestämään Trumpille näytöksen elokuvasta ja keskustelemaan siitä hänen kanssaan.