Pariisilaisten todellinen arki kaukana oletetusta: ”Ei vastaa Emily in Paris -sarjan kuvaa”

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rakkauden ja valon kaupungiksi kutsuttu Pariisi on pitkään ollut yksi maailman suosituimmista matkakohteista. Sosiaalinen media on täynnä upeita kuvia Pariisista, jotka voivat kuitenkin antaa hieman valheellisen kuvan suurkaupungista.

Youtube-kanavaa pitävä Lucile asuu Pariisissa. Hänen mielestään ihmisillä on Pariisista virheellinen kuva sosiaalisen median kuvien ja esimerkiksi Emily in Paris -sarjan vuoksi. Ensimmäinen suuri eroavaisuus kuvien ja tosielämän välillä on ihmispaljous.

Vaikuttajat ja matkailijat jakavat jatkuvasti kuvia, joissa Pariisi näyttää lähes täydelliseltä. Nämä kuvat ovat usein tarkasti harkittuja ja otettu tiettyinä aikoina, jolloin valaistus ja ympäristö ovat parhaimmillaan. Kuvissa harvoin näkyy tungosta tai liikenteen melua, joka on arkipäivää Pariisissa.

Pariisi on kaunis, mutta myös hyvin kallis kaupunki. Lucile kertoo asuvansa poikaystävänsä kanssa asunnossa, jonka vuokra on 2.200 dollaria kuussa. Ihmiset tekevät paljon töitä eikä töistä juurikaan jutella ystävien kanssa. Työpaikat ovat usein myös kaukana keskustasta, minkä vuoksi useimpien pariisilaisten päiviä täyttää myös metrolla matkustaminen pois kaupungista.

Pariisissa asumisen yksi parhaista puolista on Lucilen mukaan se, että muualla asuvat ystävät haluavat aina matkustaa luoksesi kylään. Pariisissa paras tapa viettää iltaa vierailemaan tulleiden ystävien kanssa on mennä ravintolaan ja syödä iso ateria, jonka nauttimiseen menee monta tuntia.