90-vuotias on maailman vanhin rekkakuski: ”Eläke ei kuulu sanavarastooni”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman tiettävästi vanhin rekkakuski lähestyy jo sadan vuoden ikää, eikä hänellä ole aikomusta vetäytyä eläkkeelle. Yhdysvaltalainen Doyle Archer sai ennätystittelin 90 vuoden ja 55 päivän ikäisenä.

Archer ajanut ajoneuvoyhdistelmiä työkseen yli 60 vuoden ajan. Nykyisessä työpaikassaan, Kansasin Coomers Inc -kuljetuspalvelussa hän on työskennellyt 20 vuoden ajan. Kilometrejä rekkakuskina on kertynyt yli 8,8 miljoonaa.

– Aion jatkaa tien päällä niin kauan kuin henki kulkee. Eläke ei kuulu sanavarastooni, Archer kertoi Guinnessin ennätystenkirjalle.

Työ rekkakuskina on vienyt Archerin eri puolille Yhdysvaltoja ja Kanadaa. Suosikkireittejä ovat olleet ne, joiden aikana hän on päässyt ihailemaan vuoristomaisemia, preeriaa ja reheviä metsiä. Hän kertoi Guinnessille kuljettaneensa urallaan kaikkea mahdollista, mitä rekassa vain voi kuljettaa.