Yksin kotona -elokuvan talo myynnissä – eikä lähde halvalla

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa kaupataan rakastetun ysärielokuvan ikonista kotia. Yksin kotona -elokuvasta tuttu McAllisterien koti on asettu myyntiin Zillow-palveluun. Illinoisin Winnetkassa sijaitseva talon hintapyyntö on 5,25 miljoonaa dollaria, eli noin 4,85 miljoonaa euroa.

Vuonna 1921 rakennetussa yli 800 neliön kodissa on viisi makuuhuonetta ja kuusi kylpyhuonetta. Kiinteistövälittäjä Dawn McKenna Groupin mukaan rakennus edustaa Chicagon esikaupunkialueiden klassista arkkitehtuuria. Koti remontoitiin vuonna 2018, ja sen yhteydessä rakennukseen lisättiin muun muassa kokonainen koripallokenttä.

Dawn McKenna Groupin mukaan kyseessä on harvinainen tilaisuus ostaa itselleen amerikkalaisen populaarikulttuurin ikonisimpiin rakennuksiin kuuluva koti. Talo myytiin viimeksi vuonna 2012 1,5 miljoonan dollarin, eli noin 1,3 miljoonan euron hintaan. Faneilla oli vuonna 2021 mahdollisuus vuokrata koti käyttöönsä yhden yön ajaksi Airbnb:n järjestämässä tempauksessa.