Muistia vahvistava pilleri sai myyntiluvan Britanniassa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Peräti kymmenen prosenttia muistia parantava pilleri tulee myyntiin Isossa-Britanniassa. Lääkkeen toivotaan pysäyttävän ikääntyneiden ihmisten kognitiivisen heikkenemisen. Ihmepillerin luvataan parantavan muistia peräti kymmenen prosenttia.

Samoja pillereitä on jo saatavilla Saksassa nimellä Memocentrix. Potilaat ovat raportoineet sen positiivisista vaikutuksista muistiinsa. Se koostuu kahdesta kasviuutteesta, jotka voivat parantaa merkittävästi iäkkäiden ihmisten muistia. Lääkettä tulee ottaa kuurina kuukauden ajan. Tutkijat uskovat, että lisäravinteen avulla voitaisiin hidastaa kognitiivinen heikkeneminen etenkin ikääntyvässä väestössä.

– Mielenkiintoinen asia tässä tutkimuksessa on, että kyseessä on kasvitieteellinen yhdiste. Haitat ovat erittäin epätodennäköisiä ja se tarjoaa muistiongelmista kärsiville ihmisille jotain, millä he voivat edesauttaa sairauden parantamista, Walesin Powys Health Boardin apulaislääketieteellinen johtaja, yleislääkäri ja tohtori Richard Stratton sanoi County Timesin mukaan.