Star Wars -toimintafiguuri myytiin yli puolella miljoonalla dollarilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyvin säilyneet vanhat lelut voivat osoittautua arvokkaiksi. Yhdysvalloissa huutokaupattiin toukokuun lopulla harvinainen Star Wars -toimintafiguuri, jonka myyntihinta rikkoi lopulta ennätyksen. Hinta kohosi 525 000 dollariin, eli noin 480 000 euroon.

Myyty toimintafiguuri esittää palkkasoturi Boba Fettiä. Ennen hahmon valkokangasesiintymistä valmistettu hahmo on varustettu napin painalluksella laukeavalla ohjuksella. Noin 9,5 sentin korkuista hahmoa ei virallisesti koskaan julkaistu, mutta hylättyjä, käsin maalattuja toimintafiguureja päätyi leluyhtiö Kennerin työntekijöille.

Huutokaupan järjestäneen Heritage Auctionsin mukaan Boba Fett -hahmon myyntihinta rikkoi maailmanennätyksen. Aikaisempi hintaennätys oli vuodelta 2010, jolloin yhden karaatin timantilla varustettu ainutlaatuinen Barbie-nukke myytiin 302 000 dollarilla. Se vastaa noin 277 000 euroa.

Tuoreessa huutokaupassa myytiin myös toisenlainen Boba Fett -figuuri. Kyseessä oli vuonna 1979 valmistettu hahmo, joka oli edelleen alkuperäisessä pakkauksessaan. Sen myyntihinta kohosi 34 375 dollariin, eli yli 77 000 euroon.