Suomalaisten terassimieltymyksiä selvitettiin – ruokailupaikat ja grillit kärjessä

Koti & Asuminen Ruoka · Tim Isokivi

Suomalaiset haluavat kotiensa terasseille erityisesti ruokailumahdollisuuksia. Tämä käy ilmi K-Raudan Näin Suomi remontoi -tutkimuksesta. Vastaajista 72 prosenttia haluaa terassille ruokailupaikan, 64 prosenttia grillin, 56 prosenttia katoksen 52 prosenttia kukkia sekä löhöttelypaikan.

– Tulos kertoo selvästi siitä, että suomalaisten olohuone ja keittiö siirtyvät käytännössä ulos kesäkuukausien ajaksi, kertoo K-Raudan tuoteryhmäpäällikkö Outi Lehto tiedotteessa.

Vastaajista 44 prosenttia halusi terassilleen kaiteen, 40 prosenttia lyhtyjä, 39 prosenttia näkösuojan ja 32 prosenttia auringonottopaikan. Kukkia halusi 69 prosenttia naisista ja 35 prosenttia miehistä. Listan häntäpäähän jäivät oma paikka lemmikille, palju tai poreamme ja hyötypuutarha.

Toiveissa oli jonkin verran eroja sen mukaan, missä vastaajat asuvat. Rivitaloissa moni toivoi terassille näkösuojaa, kukkia tai lyhtyjä. Omakotitalossa asuvista näkösuojaa toivoi vain 36 prosenttia ja kerrostaloissa asuvista 31 prosenttia.

K-Kylä-asiakasyhteisössä tehtyyn kyselyyn vastasi 1 044 ihmistä helmi-maaliskuussa. Aineisto painotettiin vastaamaan 25+-ikäistä suomalaisväestöä iän ja sukupuolen mukaan.