Hämmästyttävä näky ranskalaiskaupungissa – tällainen on maailman korkein polkupyörä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskan Clermont-Ferrandissa hämmästeltiin taannoin erikoista kulkuneuvoa. Paikallisilla pyöräfestivaaleilla esiteltiin maailman korkeimmaksi kruunattua polkupyörää. Sen satulalle nouseminen vaatii jo hieman työtä.

Nicolas Barrioz ja David Peyrou saivat idean jättiläispyörästä baari-illan aikana. Pyörän suunniteluun ja rakentamiseen vierähti yhteensä noin viisi vuotta. Lopputuloksena syntynyt pyörä on 7,77 metriä korkea.

Pyörän hurjan korkeuden vuoksi sen ketjun pituus on yhteensä jopa 16 metriä. Peyrou ajoi pyörällä 100 metrin pituisen matkan. Hän kertoi Guinnessin ennätystenkirjalle, että pyörän vauhdin piti pysyä koko ajan vähintään 15-20 kilometrin tuntinopeudessa.

Guinnessin ennätystenkirja vahvisti ranskalaiskaksikon rikkoneen maailman korkeimman polkupyörän maailmanennätyksen. Starbike rikkoi aikaisemman ennätyksen 36 sentillä.