Suosittu televisiotähti katosi – edes paras ystävä ei tiedä missä Wendy Williams on

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen televisiotähti Wendy Williams on kotimaassaan erittäin tunnettu ja suosittu viihdepersoona. Hän lienee useimmille suomalaisille hieman vähemmän tunnettu nimensä kautta, mutta moni tunnistaa hänet ulkonäöltä. Wendy Williams on kadonnut lähes kokonaan julkisuudesta ja aiheen ympärille toteutettiin hiljattain julkaistu dokumentti.

Missä on Wendy Williams? -dokumenttisarja käsitteli megasuosiosta nauttineen juontajan yhtäkkistä katoamista julkisuudesta. Regina Schell on ollut Wendy Williamsin paras ystävä 44 vuotta. Hän asui superähden kanssa vuonna 2022, jolloin kävi selväksi, että Wendy menettäisi televisiouransa lopullisesti erilaisten ongelmien vuoksi. Sen jälkeen nainen vajosi maan alle.

– En usko, että hän olisi näin hiljaa, ellei häntä pakotettaisi olemaan hiljaa, Schell on kertonut The Sunille.

Wendy Williams katosi julkisuudesta toukokuussa 2023. Hän joutui holhouksenalaiseksi. Regina Schell ihmettelee itsekin parhaan ystävänsä katoamista, eikä helmikuussa ilmestynyt dokumentti vastaa kysymyksiin. Schell on huolestunut, koska hän keskusteli ennen Williamsin kanssa monta kertaa päivässä, eikä nyt ole vaihtanut naisen kanssa sanaakaan yli vuoteen.

– Hän on jossain missä hän ei saa käyttää puhelintaan, koska muuten hän soittaisi minulle.

Lähipiirin mukaan Wendy Williams kärsii nykyään alkoholin aiheuttamasta dementiasta. Kyseessä on eräänlainen kognitiivinen heikkenemistila, joka ilmenee runsaan alkoholinkäytön seurauksena pitkän ajan kuluessa. Alkoholi voi aiheuttaa aivovaurioita, jotka vaikuttavat ihmisen kykyyn suoriutua päivittäisistä tehtävistä, kuten ruoanlaitosta ja taloudenhoidosta.

Hänen edustajansa antoi ennen dokumentin julkaisemista lausunnon, jossa kertoi televisiotähden kärsivän frontotemporaalisesta dementiasta ja kielihäiriö afasiasta. Muuta naisen nykyisestä tilasta tai olinpaikasta ei tiedetä. Myös tähden kaksi kissaa ovat kadonneet.