9-vuotias skeittaaja tyrmistytti jopa Tony Hawkin – uskotko silmiäsi?

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdeksänvuotias skeittaaja on herättänyt hämmästystään taidoilla. Japanin Kobesta kotoisin oleva Ema Kawakami osallistui Tony Hawk’s Vert Alert -kilpailuun, jossa hän suoriutui haastavasta tempusta peräti kolmesti. Suoritusta oli seuraamassa muun muassa skeittilegenda Tony Hawk.

Ema Kawakami teki Utahissa järjestetyssä kilpailussa kolme 900 asteen ilmapyörähdystä. Suoritus tallentui viraalina levinneeksi videoksi. Kawakami suoriutui tempusta ensi kertaa jo 7-vuotiaana.

Hawkin mukanaolo yleisössä oli merkityksellistä. Hän nimittäin suoriutui ensimmäisenä skeittaajana 900-tempusta vuonna 1999. Tempussa rullalautailija pyörähtää ilmassa kaksi ja puoli kertaa ympäri.

Kawakamin huikeasta suorituksesta huolimatta kultamitali meni häneltä sivu suun. Kilpailussa kultaa voitti 15-vuotias brasilialainen Gui Khury. Hän suoritti ensimmäisen 1080 asteen ilmapyörähdyksensä Vert Alertissa vuonna 2021.