Fleetwood Mac ei tee paluuta keikoille: ”Se ei vain toimisi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosikymmeniä kestäneen uran tehnyt brittiläisamerikkalainen yhtye Fleetwood Mac on lopettanut. Asian vahvisti yhtyeen laulaja Stevie Nicks Mojo-lehden haastattelussa. Hänen mukaansa lopettamisen taustalla on yhtyeen kosketinsoittajana ja laulajana toimineen Christine McVien kuolema vuonna 2022.

– Ei ole mahdollista, että Fleetwood Mac palaisi missään muodossa. Se ei vain toimisi ilman häntä, Nicks kertoi.

Fleetwood Mac perustettiin jo vuonna 1967. McVie liittyi yhtyeeseen vuonna 1970, jolloin yhtyeen musiikkityyli alkoi muuttumaan bluesista pop-rockin suuntaan. Nicks liittyi Fleetwood Maciin vuonna 1974, ja seuraavana vuonna yhtye teki ison kansainvälisen läpimurtonsa omaa nimeään kantavan albumin julkaisun myötä.

Fleetwood Macin kokoonpano on muuttunut vuosien saatossa useita kertoja. Viimeksi vuonna 2018 yhtye erotti pitkäaikaisen kitaristinsa Lindsey Buckinhamin. Monet yhtyeen jäsenistä jatkavat omien projektiensa parissa, ja esimerkiksi Stevie Nicks kiertää tänä kesänä Eurooppaa sooloartistina.