Kuusiston Piispanlinnaan ilmaisella linja-autolla – kulttuuribussi suosittu jo viime kesänä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Piikkiönlahden rannalla Kuusistossa, nykyisen Kaarinan kaupungin alueella sijaitseva Kuusiston linna oli Suomen katolisten piispojen linna ennen uskonpuhdistusta. Se määrättiin purettavaksi vuonna 1528. Kuusiston piispanlinnan rauniot ovat kuitenkin verraton matkailukohde.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa kulkenut Kulttuuribussi kuljettaa jälleen ihmisiä ilmaiseksi Kuusiston Piispanlinnan raunioille Kaarinan keskustasta. Kulttuuribussi kulkee keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kesäkuun lopulta elokuun alkuun. Bussi pysähtyy myös Kuusiston Taidekartanolla.

– Linnanraunioiden ympäristön kesätyöntekijöinä voi tänä kesänä bongata myös lampaita. Lampaiden laidunnus alueella lisää niittykasvien lajirikkautta. Lampaille ei saa tarjota ylimääräistä ruokaa, mutta silittäminen on sallittua, Kaarinan kaupungin tapahtumatuottaja Emma-Liina Sutinen kertoo.