Asiantuntija väittää: Kanit päihtyvät salaatista

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Asiantuntijat ovat varoittaneet, että kaneille ei pidä antaa säännöllisesti salaattia tai porkkanoita, koska niillä voi olla kielteisiä vaikutuksia eläimen terveyteen. Porkkanan syöttäminen kanille vastaa samaa kuin antaisi suklaapatukan ihmiselle.

Jotkut salaatit sisältävät laktukariumia, maitomaista nestettä. Nestettä on myös kuvattu kanien oopiumiksi, koska se saa kanit kokemaan lievän euforian tunteen. Kaniasiantuntijoiden mukaan 90 prosenttia eläinten ruokavaliosta tulisi olla heinää ja vihanneksia tulisi antaa vain harvinaisena herkkuna.

– Hyvä ruokavalio on kaniinien terveyden kulmakivi. Tärkeintä on tarjota ruokaa, mikä jäljittelee sitä, mitä he syövät luonnollisesti, kanien puolesta puhuva Dominika kertoo.