Turisti raapusti nimensä Pompejin raunioihin – joutui pidätetyksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muinaisten monumenttien tärveleminen voi johtaa monissa maissa vakaviin seuraamuksiin. Eräs Pompejissa Italiassa vieraillut turisti joutui tekemisiin lain kanssa raapustettuaan nimensä tulivuoren purkauksessa tuhansia vuosia sitten tuhoutuneen kaupungin raunioihin.

Kazakstanista kotoisin oleva turisti oli raapustanut Pompejissa sijaitsevan muinaisen rakennuksen seinään Ali-nimensä. Mies jäi kiinni pian tekonsa jälkeen. Poliisi pidätti hänet raunioiden ulkopuoellla.

– Valitettavasti nykyäänkin joudumme kommentoimaan sivistymätöntä ja idioottimaista häväistystä, jota taiteelliseen ja kulttuurilliseen perintöömme kohdistetaan. Tämä on vakava teko, josta seuraa vakava rangaistus, kertoi Italian kulttuuriministeri Gennaro Sangliuliano Artnet-sivuston mukaan.

Uuden lain mukaan tekijä joutuu maksamaan kaikki aiheuttamansa tuhon korjauksesta koituvat kustannukset. Aikaisemmin tänä vuonna Italian parlamentti myös nosti kulttuuriperintöön kohdistuvasta vandalismista sakotettavan enimmäissumman 15 000 eurosta 40 000 euroon.