Nuudeleista ongelmia Etelä-Korean korkeimmalla vuorella

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hallasan on Etelä-Korean korkein vuori. Jopa 1,9 kilometrin korkeudelle kohoava sammunut tulivuori on suosittu kohde retkeilijöiden parissa. Nyt viranomaiset ovat varoittaneet retkeilijöiden suosikkivälipalasta koituvan harmia alueen luonnolle.

Monet matkailijat ottavat vuorella ja sitä ympäröivässä kansallispuistossa liikkuessaan evääksi pikanuudeleita. Hallasanin kansallispuisto on aloittanut kampanjan, jossa retkeilijöitä kielletään kaatamasta nuudeleiden lientä vuorelle tai sen varrella virtaaviin vesistöihin. Liemi aiheuttaa vahinkoa paikalliselle ekosysteemille.

– Ramen-liemi sisältää runsaasti suolaa. Sen pois heittäminen alueella virtaaviin puroihin johtaa siihen, etteivät hyönteiset voi elää saastuneessa vedessä, kansallispuiston somejulkaisussa kerrottiin.

Hallasan sijaitsee Unescon suojelukohteisiin kuuluvalla Jeju-saarella. Tupakointi, ruoan ja roskien pois heittäminen, asiaton oleskelu ja alkoholin juominen ovat vuorella kiellettyjä. Lain rikkomisesta voi CNN-uutissivuston mukaan seurata kahden miljoonan Etelä-Korean wonin, eli noin 1 340 euron sakko.