Vantaalla ei enää puristella avokadoja – tässä ratkaisu

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Avokadon kypsyyden arvioiminen silmämääräisesti on vaikeaa. Moni pyrkiikin selvittämään asian kaupassa puristelemalla hedelmä- ja vihannesosastolla esillä olevia avokadoja. Tämä ei tietenkään ole muiden asiakkaiden ja kauppiaiden mieleen.

Vantaan K-Citymarket Jumbossa avokadoja ei tarvitse enää puristella. Kaupassa on otettu käyttöön avokadon kypsyysmittari. Kaupan mukaan kyseessä on koko Pohjois-Euroopan ensimmäinen vastaava laite.

Kypsyysmittaria esitellään K-Citymarket Jumbon somejulkaisussa. Siinä kauppias Sami Hertell testaa kahta avokadoa skannaamalla ne laitteen lukijalla. Ensimmäinen avokado osoittautuu vielä hieman raa’aksi, kun taas toinen todetaan laitteen näytöllä syöntikypsäksi.

– Tämä on kypsä ja kiinteä ja lähtee meikäläisen salaattiin, Hertell toteaa.