Dramaattinen tilanne: Lentokoneen kupu hajosi ilmassa – lentäjältä sankarillinen laskeutuminen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lentäjiltä vaaditaan raudanlujia hermoja myös tilanteissa, jotka saisivat kenet tahansa paniikin valtaan. Hollantilainen taitolentäjä Narine Melkumjan joutui taannoin vaaralliseen välikohtaukseen harjoituslennon aikana. Hän kuitenkin selvisi ilman pysyviä vammoja.

Kesken lennon Melkumjanin Extra 330LX -koneen kupu aukesi ja hajosi. Tilanne oli äärimmäisen haastava ja vaarallinen. Lentäjällä ei kuitenkaan ollut muuta mahdollisuutta kuin yrittää saada kone turvallisesti alas tuulen puhaltaessa valtavalla voimalla suoraan hänen kasvoilleen.

– Lento oli ahdistava kokemus. Meteli oli valtava, hengitys oli haastavaa enkä nähnyt kunnolla. Näköni palautui täysin vasta 28 tuntia myöhemmin, Melkumjan kirjoitti.

Melkumjan onnistui lopulta laskeutumaan turvallisesti takaisin kentälle. Taitolentäjän mukaan hän huomasi myöhemmin tarkistaneensa kuvun lukitusjärjestelmän liian huolimattomasti ennen ilmaan nousua. Hurja tilanne tallentui koneen ohjaamossa olleen kameran videoksi, joka on sittemmin levinnyt viraalina verkossa.