Spotify kokeilee yllättävää uudistusta – vaaratilanne voi katkaista musiikin toiston

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikin kuuntelu saattaa tulevaisuudessa keskeytyä yllättävällä tavalla. Suoratoistopalvelu Spotify kokeilee parhaillaan vaaratiedotteiden lisäämistä palveluun. Asia kävi ilmi Spotify-sovelluksen koodista löytyneistä kohdista.

Spotify vahvisti Techcrunch-sivustolle kokeilevansa hälytystiedotteiden lisäämistä palveluun Ruotsissa. Yhtiö ei kuitenkaan selittänyt kokeilua tarkemmin. Ruotsin laki ei vaadi Spotifyn kaltaisia sovelluksia jakamaan vaaratiedotteita käyttäjilleen.

Viranomaisten vaaratilanteiden, uhkien ja onnettomuuksien aikana antamia vaaratiedotteita jaetaan tyypillisesti radiossa ja televisiossa. Nykyään tiedotteita voidaan antaa myös sosiaalisessa mediassa. Maailmalla on käyty aika ajoin keskustelua siitä, pitäisikö tiedotteita jakaa myös suoratoistopalveluissa.

Spotifyn tiedottaja kertoi yhtiön kokeilevan aika ajoin uusia ominaisuuksia käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Osa kokeiluista johtaa pysyviin uudistuksiin, osa ei. Toistaiseksi on siis vielä epävarmaa, tuleeko vaaratiedotteista pysyvä osa Spotifyä.